Instalarea dulapurilor de bucatarie

Instalarea dulapurilor de bucatarie


    Dulapurile aduc un plus de valoare si de estetic casei tale. Acest ghis pas-cu-pas te va conduce prin procesul de instalare a dulapurilor de bucatarie. Inainte de a incepe proiectul tau, ia in considerare instalarea dulapurilor pe perete, inainte de aplicarea bazei dulapurilor. In cazul in care baza cabinetelor este deja prezenta, protejaz-o cu materiale sau carton, in timp ce dulapurile de perete sunt in curs de instalare.
    De asemenea, verifica  peretii inainte de a incepe. Peretii, care nu sunt perfect drepti cu siguranta vor afecta potrivirea dulapurilor in locul cu pricina. In afara de aceasta, daca vrei sa adaugi sub dulap corpuri de iluminat, gaureste interiorul dulapului de perete pentru cabluri. In cele din urma, gaseste un prieten care te poate ajuta cu acest proces. Acum esti gata sa incepi.

Instalarea dulapurilor de bucatarie

Instalarea dulapurilor pas-cu-pas

 

1. Ataseaza o scandura temporara


    Pentru a se asigura ca dulapurile se vor alinia unele cu altele, amplaseaza o scandura dreapta cu marginea de sus la punctul in care doresti sa fie partea de jos a cabinetelor, de obicei 137 cm deasupra podelei (46 cm deasupra tejghelei pe care pregatesti mancarea). Alternativ, realizeaza un cadru de 2x4, de inaltime corespunzatoare si amplseaza cabinetele deasupra lui pana cand acestea sunt fixate de perete.

 Cum se adauga si instaleaza dulapurile de perete
 

2. Ataseaza dulapul de perete


    In cazul in care dulapul este greu, poti da la o parte rafturile si usile acestuia pentru a-l face mai usor de manipulat. Cu ajutorul amicului tau, tine primul dulap si verifica-l daca sta drept. Introduceti lamele pentru suport daca este necesar si introdu suruburi in cadrul dulapului atat in partea de jos, cat si in cea de sus, precum si in perete. Pentru capetele suruburilor care vor ramane vizibile, utilizeaza rondele terminale.

 Ataseaza dulapul de perete

 

3. Instalati un distantier la un colt


    In cele mai multe situatii, trebuie sa alaturati dulapurile de perete. Distantierii poate fi usor deghizata in colturi. Incepe prin atasarea distantierului la cabinet. Taie distantierul la marimea potrivita, fixeaza-l la locul lui, gauriti pentru a introduce trei suruburi. Scoateti clemele.

Instalati un distantier la un colt


4. Fixarea dulapului urmator


    Este indicat sa nu acoperi cadrul dulapului, deoarece vei avea probleme cu inchiderea usilor dulapului. In colturi, ataseaza cabinetele prin gaurirea distantierului. Introdu suruburile prin distantier si in cadrul urmatorului cabinet.
 
 Fixarea dulapului urmator