Porti culisante

Porti culisante


    Portile culisante ofera o alternativa la portile batante. Cu siguranta vei avea nevoie de o poarta batanta, in cazul in care calea de acces are:
  • Spatiu limitat pentru canaturile portii batante astfel incat sa se deschida in interior, compromitand spatiul de parcare.
  • Calea de acces a curtii se intoarce brusc la stanga sau la dreapta, iar poarta batanta va crea o obstructie la virajul vehiculului.
  • Calea de acces pe o panta abrupta ascendenta previne deschiderea canaturilor portii batante.
   Porti culisante
 
    Desi, de multe ori acestea reprezinta o a doua alegere, portile culisante va vor permite sa aveti intrarea pe care o cautati. Desin-ul portii culisante il poate reproduce pe cel al portii batante, oferind aceasta iluzie atunci cand poarta este inchisa si poate fi realizata din aceleasi materiale ca si portile batante.
    Portile culisante va ofera intr-adevar, avantajul de a se potrivi in locul in care o poarta batanta traditionala nu ar face-o, avand aproape aceleasi avantaje estetice si de securitate. Intr-adevar o poarta culisanta este de multe ori mai sigura odata ce e blocata, din moment ce punctele slabe ale portii sunt, de obicei, mai putin accesibile, iar design-ul structurii asigura o prevenire suplimentara.
    Portile culisante sunt suspendate fie pe sinele, unde partea de jos a portii este prevazuta cu role care aluneca pe o sina incorporata, fie pe o grinda in consola folosind o serie de indicatori si echilibrari, evitand nevoia de o intretinere suplimentara.

Porti cu senile


    Portile culisante cu senile reprezinta un mod simplu si economic de instalare a portilor culisante. O poarta cu senile va fi compusa din doua elemente principale. In primul rand, o lungime de metal feroviar este incorporata in sol. Poarta este ghidata de-a lungul senilei folosind roti montate de-a lungul bazei sale.
    Senilele portii trebuie sa fie ferite de moloz si mizerie, deoarece ar putea afecta buna functionare a portii, dar cu o maturare regulata nu va mai exista nici un motiv pentru care poarta culisanta cu senile sa va mai creeze probleme in timpul sau de viata.

Porti cu senile

Poarta cu grinda in consola


    Poarta cu grinda in consola elimina nevoia de senile de-a lungul intrarii. O poarta cu grinda in consola este suspendata deasupra intrarii cu stalpi orizontali. Poartile cu grinda in consola sunt mai silentioase decat portile cu senile si reduc nevoia de a mentine sina curata.
    Cu toate acestea, datorita naturii design-ului grinzii, o sectiune aditionala de poarta este necesara pentru a "suspenda" stalpii (evidentiati in imagine), de multe ori, aflati in spatele unui perete sau perimetrului gardului. Acest lucru inseamna ca este nevoie de un spatiu suplimentar langa poarta de acces, decat o versiune pe senile.

Poarta cu grinda in consola

De ce sa va alegeti o poarta automata?


    Alegand varianta portilor automatizate, va veti spori toate beneficiile de a avea porti la intrarea pe proprietatea dumneavoastra. Dincolo de simplitatea si comoditatea de deschidere si inchidere a portilor cu o telecomanda, fara a trebui sa parasiti vehiculul dumneavoastra (cel mai util pe timp de noapte sau pe vreme rea) portile automate au avantaje suplimentare fata de cele manuale.
    Automatizarea evita lupta cu portile mari si grele, pe care multe persoane au intalnit-o, de aceea o simpla apasare pe butonul de pe telecomanda permite accesul. Vizitatorii vor folosi, de obicei, un interfon la poarta de acces pentru a va contacta inainte de a-i lasa sa intre, aceasta ajutand la prevenirea jafurilor si a vizitelor nedorite.
    Din punct de vedere al securitatii, portile automate, electrice au motoare orientate in mod ireversibil ceea ce face dificila fortarea intrarii de catre hoti. Portile automatizate cresc valoarea investitiilor facute asupra proprietatii dumneavoastra, cu un plus de stil si exclusivitatea portilor de operare automata. Este posibil sa se automatizeze si portile existente, asa ca nu este nevoie de achizitionarea unui sistem complet nou.