Cele mai ciudate statui din lume

Cele mai ciudate statui din lume


    Marturii ale trecutului incremenite in piatra sau bronz, statuile constituie nu doar o legatura cu istoria, ci si obiective turistice importante ale oricarei localitati si nu in ultimul rand, arata cat de inventivi si creatori pot fi oamenii ca dintr-o bucata de piatra sa creezi arta.

 Los Angeles - In fata cladirii Ernst & Young  Los Angeles - in fata cladirii Ernst & Young

 

Culorile definesc stilul gradinii

Culorile definesc stilul gradinii


    Gradina aduce relaxare si o ambianta in care esti pus fata in fata cu natura si nu poti sa faci nimic altceva decat sa ramai uimit de frumusetile create de aceasta. Poti aduce natura, cu toata coloristica ei peisagistica in propria curte. Tot ce trebuie sa faci este sa imbini multitudinea de accesorii destinate gradinilor cu personalitatea ta.
    Avand o gradina beneficiezi atat de sanatate, prin curatarea aerului de noxe si imbunatatirea umiditatii, cat si in ceea ce priveste aspectul ei, prin cromatica sa, care te relaxeaza si iti da o stare de bine. In prima faza, trebuie sa ne dam seama ce anume dorim de la o gradina si ce sa avem in ea.

Aranjarea cartilor

Aranjarea cartilor

 

    Fie ca esti un impatimit al cartilor sau nu, orice om are in casa cateva carti, chiar daca au ramas de pe timpul liceului sau din copilarie. Este bine de stiut cum le putem aranja astfel incat sa se incadreze in design-ul conceput pentru camera respectiva. Un lucru important de stiut este faptul ca, avand putina imaginatie, putem transforma cartile in accesorii de design. Prin urmare, cartile reprezinta atat cultura, cat si estetica. Sa nu depozitati sub nicio forma carti in garaj sau subsol unde se pot deteriora, mai bine profitati de aspectul pe care vi-l vor da, asa ca aveti grija de cartile dumneavoastra si asigurati-le un loc potrivit, la vedere.

Aranjarea cartilor

  

Fetele de masa

Fetele de masa

 

 Fetele de masa   Fetele de masa sunt un accesoriu foarte important pentru casa, atat in bucatarie, cat si in sufragerie, pentru orice fel de masa, rotunda, dreptunghiulara, patrata, de colt, mica, medie sau mare. Ele au rol atat practic, pentru a proteja mobilierul, cat si de infrumusetare prin gama de modele si culori existenta.  
    Avantajele folosirii unui accesoriu de acest gen sunt multiple, pornind de la stilul pe care il da fata de masa unei camere, pana la acoperirea unor imperfectiuni pe care le poate avea masa si nu in ultimul rand sunt accesibile pentru toata lumea, in sensul ca sunt ieftine. Daca se alege o fata de masa in conformitate cu design-ul camerei puteti fi siguri ca aceasta va schimba cu mult aspectul incaperii. De asemenea, trebuie luat in calcul materialul ales pentru fata de masa, care poate sa scoata in evidenta o piesa de mobilier, dimensiunea ei, daca doriti sa acopere toata masa sau poate sa fie scurta si de marimea mesei, imprimeurile care pot energiza sau inviora camera, dar si forma acesteia, toate acestea formand un tot unitar impreuna cu tema de design aleasa pentru incaperea respectiva.
  

 

Vitralii

Vitralii


     Termenul de "vitraliu" se refera la sticla colorata in masa prin adaugarea de saruri metalice si la arta de a o modela. Vitraliile au fost folosite, de-a lungul timpului, in biserici, catedrale si alte edificii importante, insa in prezent acestea se gasesc in case, birouri, hoteluri, restaurante, pot fi si obiecte decorative din sticla fuzionata, suporturi, scrumiere, platouri, icoane, tablouri si lista poate continua.
      Productia vitraliilor a inceput din secolul al-XII-lea, iar de atunci procesul de realizare al vitraliilor clasice nu s-a schimbat prea mult. Legenda  spune ca un grup de negustori fenicieni, care au calatorit pana pe coasta Palestinei. Si-au debarcat pe tarm blocurile de salpetru (carbonat de sodiu) si au facut foc sub ele pentru a gati. In timpul noptii, focul a topit amestecul de salpetru si nisip. In urma topirii s-a format o masa intarita de sticla.
    Vitraliul clasic este realizat din bucati de sticla colorata sustinute de zabrele de plumb. Initial, in expunerea unui portret de femeie, de exemplu, detaliile fetei, mainilor si ale imbracamintii erau pictate pe sticla, in culori inchise, in negru si maro, dupa care sticla era introdusa in cuptor la o anumita temperatura. Dupa descoperirea vopselei galbene a fost posibil ca sticla sa fie pictata in aceasta culoare, iar cea albastra sa capete culoarea verde, acest lucru ducand la diversificarea modelelor de vitralii.

Vitralii

Piscine acoperite

Piscine acoperite


    Toata lumea isi doreste sa aiba posibilitatea de a benefecia de avantajele unei piscine atat primavara, cat si vara. In zilele noastre acest lucru este posibil prin achizitionarea unui acoperis care sa intruneasca aceasta conditie. Primavara friguroasa! Stai si te gandesti la mare si soare. Ai face o baie in piscina. Iti trebuie doar un acoperis. Astfel, sezonul de folosinta al piscinei se poate prelungi, incepand cu luna aprilie pana in toamna, in octombrie.

Piscine acoperite

Gradini suspendate pe acoperisurile cladirilor

Gradini suspendate pe acoperisurile cladirilor


    Ce ar fi sa ai acces la o gradina pe acoperisul cladirii in care lucrezi, de exemplu, sa te relaxezi intr-o oaza de verdeata in mijlocul agitatiei citadine, la ora de varf. Gradinile suspendate pe acoperisurile cladirilor devin din ce in ce mai intalnite in marile centre urbane, ele prezentand atat avantaje pentru mediu, cat si avantaje economice.
   Gradini pe cladirile acoperisurilor

Totul despre plantele de apartament

 Totul despre plantele de apartament

     Florile de interior dau un aspect proaspat si primitor camerei asa ca de ce sa nu profitam de acest lucru. Insa, ne intalnim cu multe inconveniente, mai ales daca suntem amatori in acest domeniu. Pentru a avea flori in apartament trebuie sa stim cum sa alegem ghiveciul potrivit, ce ingrasamant trebuie sa contina pamantul, cata apa trebuie pusa si mai ales ce plante putem intretine mai usor in apartament.  

 

Proiectul arhitectural

Proiectul arhitectural

Proiect arhitectural

    Proiectul arhitectural reprezinta cel mai important pas in constructia unei locuinte. De acesta depinde: imaginea estetica a viitoarei locuinte, confortul, calitatea constructiei, siguranta si banii investiti. Arhitectul in cauza trebuie sa imbine dorintele si aspiratiile  dumneavoastra cu detaliile tehnice, cu structura de rezistenta, acestea materializandu-se in casa mult visata care sa va confere relaxarea si confortul de care aveti nevoie.

Pagina 11 din 11