Pardoseala casei - Pasii de instalare a unui parchet din lemn

Pardoseala casei - Pasii de instalare a unui parchet din lemn


    Odata ce ai prins pasii pentru instalarea parchetului, totul va fi usor. Cel mai bun lucru este sa incepi sa te gandesti la dispunerea design-ului dorit, pentru a fi sigur ca totul iese asa cum iti doresti. Fa acest lucru inainte de a atasa parchetul permanent, nu este usor sa modifici odata ce ai facut acest lucru.

   Pardoseala casei - Pasii de instalare a unui parchet din lemn
 
   Este usor sa faci o greseala in timp ce instalezi parchet, asa ca este indicat sa cumperi circa 5 la suta mai mult parchet decat ai putea crede, pentru a acoperi accidentele ce pot surveni. Este mai bine sa cumperi cantitatea extra inainte de a incepe instalarea propriu-zisa, astfel incat nu te vei opri la mijlocul procesului de aplicare a parchetului pentru a mai cumpara cateva placi. Mai mult decat atat, cantitatea ce ramane in plus iti poate folosi mai tarziu, atunci cand, din cauza uzurii va fi nevoie de reparatii.

Parchet din lemn stratificat

    Cele mai multe camere nu sunt perfect patrate si nu merg, de multe ori, in linii drepte. Atunci cand instalezi parchetul cea mai buna metoda este de a incepe de la mijlocul camerei si se continua pana la pereti. Acest proces este foarte diferit fata de instalarea podelelor formate din scanduri traditionale din lemn, dar acesta este si unul din motivele pentru care doresti parchet pentru casa ta. Incepand instalarea din centrul camerei, garantezi faptul ca iregularitatile camerei vor fi afisate doar de podea, la colturi si pereti. Aceste locuri sunt cel mai putin remarcate in orice camera.

Parchet din lemn masiv

    Pentru casele proportionate si mai vechi, pardoseala din parchet este cea mai buna solutie. Ascunde defectele camerei mult mai bine decat pardoseala din lemn regulata si ofera un design unic personalizat pentru casa. De asemenea, parchetul este foarte rezistent, astfel incat familiile vor fi capabile sa se bucure multi ani de el, dupa ce instalarea este completa.

Modele de parchet