Poarta gradinii

Poarta gradinii

 

Poarta gradinii    Un element important in amenajarea gradinii, care te intampina chiar de la intrare, este poarta acesteia. Puteti transforma niste barne din lemn intr-o poarta artistica care se integreaza perfect in natura salbatica, asta daca aveti gradina amenajata in acest fel, daca nu, puteti achizitiona o poarta din fier forjat, orice ati alege posibilitatile sunt multe.
    Daca privim poarta din punct de vedere practic, aceasta nu este altceva decat o usa, pe care o folosim pentru securitatea noastra, pentru a ne deplasa din spatiul nostru privat la cel public, dar si ca element decorativ. De aceea, cand alegem poarta, trebuie sa stim pentru care dintre cele trei scopuri o vom folosi, deoarece daca dorim mai multa siguranta, aceasta trebuie sa fie onfectionata dintr-un material dur, sa fie mai inalta, iar daca ne gandim strict la scopul decorativ, atunci putem deveni inventivi si sa adaugam un strop din personalitatea noastra in alegerea ei. Oricum, la intrarea in curte sau in casa, poarta face o prima impresie puternica vizitatorilor. Fie ca este realizata pentru intrari mari sau mici, design-ul unei porti bune trebuie gandit dinainte. Poarta va fi inalta, va fi plasata la intrarea in curte, se va circula foarte des pe ea sau va fi o poarta mica, rar accesata. Portile mici pot fi mai simple si practice, dar trebuie neaparat sa fie la fel de durabile si sigure.
  

Poarta gradinii

 Orice poarta este destinata sa fie folosita destul de des, iar pentru acest lucru avem nevoie de balamale metalice, foarte rezistente. Pentru ca, primul lucru pe care il intampina vizitatorii tai este poarta principala, aceasta trebuie sa dea celor care iti trec pragul, sentimentul de bun-venit. Prin urmare, poarta este aceea care da prima impresie unei locatii, afectand intr-un fel atmosfera gradinii. De asemnea, inca un lucru pe care trebuie sa-l luati in calcul in alegerea portii este acela ca trebuie sa ofere protectie pentru copii si animalele de companie. In acest caz, puteti sa folositi lemn masiv si inchizatori sigure sau o poarta din fier forjat. Pentru a putea oferi privirtorilor cel mai frumos colt din gradina atunci cand veti deschide poarta, ganditi-va unde ar fi mai bine sa o amplasati.  

1. O poarta de gradina bine aleasa trebuie sa aiba un design care sa se imbine perfect cu stilul arhitectural al casei, cu materialele folosite pentru finisarea ei si, desigur, cu dimensiunea acesteia.
2. Pentru ca poarta sa indeplineasca dublu rol - element arhitectural si in amenajarea gradinii, ea trebuie sa iasa in evidenta. Acest model se aseamana cu cel anterior, dar gardul este mai inalt si decorat cu un model scandinav.
3. O poarta poate sa serveasca doar scopului de a anunta cu gratie ca sunteti pe cale sa intrati intr-un loc deosebit. Ea poate fi facuta din ramuri de cedru sau alt tip de lemn.
Poarta gradinii4. O poarta buna nu trebuie sa coste neaparat o avere. Un exemplu bun in acest semn este poarta de gradina din poza alaturata. E facuta din lemn si flancata de doua colonade mici din caramida. Are un aspect informal, de antichitate, si este elementul perfect pentru a face trecerea in refugiul verde.
5. Portile cu structura solida, plasate in acelasi loc de atat de mult timp incat au devenit o partre indispensabila din gradina pe care o protejeaza, sunt printre cele mai interesante. Un astfel de exemplu este aceasta poarta, pe jumatate acoperita de iedera.    
6. Iubitorii de antichitati stiu ca "nou si imbunatatit" nu inseamna intotdeauna mai bine. Exemplul alaturaPoarta gradiniit prezinta o poarta in stil frantuzesc de secol al XIX-lea, cu un design aerisit.
7. Si portile duble pot atrage privirile curiosilor, mai ales daca sunt din fier forjat. Iedera si plantele ornamentale de la baza ii dau un aspect unic.
8. Fierul forjat, element definitoriu pentru design-ul mediteraneean, se potriveste perfect cu stucaturile si caramida, dupa cum se vede in imaginea alaturata. Portile de fier forjat au o viata lunga si nu necesita ingrijiri speciale.
9. O intrare arcuita, acoperita in intregime cu iedera poate ascunde de fapt o poarta solida, fabricata din lemn rosu si barne groase. Finisajul este responsabil pentru aspectul de vechi.
10. O arcada, spalier sau un mic acoperis care sa acopere poarta pot transforma acest element util intr-un ansamblu interesant pentru amenajarea gradinii.
11. Pentru cei care iubesc florile, numic nu este mai ingrozitor decat o poarta golasa, fara plante in jurul ei. Este stiut faptul ca florile si plantele cataratoare cum este iedera "imblanzesc" liniile dure si suprafetele plate ale portilor cu foliaj bogat si culoare. Folositi plante care sa exprime personalitatea dvs., sau alegeti dintre fasole ornamentala, trandafiri cataratori, iedera, rochita randunicii, zorele...
Poarta gradinii