Predictii asupra viitorului ce nu s-au indeplinit

Predictii asupra viitorului ce nu s-au indeplinit


"Reagan nu are aspectul prezidential."
- Executivul Artistilor Uniti l-a respins pe Reagan din rolul principal in filmul "The Best Man" din 1964

Executivul Artistilor Uniti l-a respins pe Reagan din rolul principal in filmul "The Best Man" din 1964

    Inainte de a deveni al 40-lea presedinte al Statelor Unite in 1981, Ronald Reagan a desfasurat o cariera ca actor, dar si-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale la Hollywood in file de categoria B. In 1964, el a fost respins pentru un rol dintr-un film cu tema unui candidat la presedintie din cauza ca "nu are aspect prezidential".
 
"Cantaretul [Mick Jagger] va trebui sa plece; BBC-ul nu-l va placea."
--- Primul manager al trupei Rolling Stones, Eric Easton s-a adresat partenerului sau dupa ce s-a uitat la concertul lui.

"Cantaretul [Mick Jagger] va trebui sa plece; BBC-ul nu-l va placea."
    Putem doar sa ne intrebam, ce are de spus Sir Michael Philip "Mick" Jagger, premiat Golden Globe, Grammy ca si compozitor, muzician rock si actor ocazional.

"Trenul ce calatoreste  cu viteza mare nu este posibil, pentru ca pasagerii, in imposibilitate de a respira, ar muri asfixiati."
- Dr Dionysys Larder (1793-1859)

"Trenul ce calatoreste  cu viteza mare nu este posibil, pentru ca pasagerii, in imposibilitate de a respira, ar muri asfixiati."

    Aceasta poate parea imposibil pentru Dr. Larder, profesor de fizica si astronomie la Universitatea College London in 1800, dar in 1939 primul tren de mare viteza a mers din Milano la Florenta cu la 165 km/h (102.5 mph). Din fericire, nimeni nu a murit. In zilele noastre, aceste trenuri merg cu 200 km/h (125 mph) si mai repede de atat.

"Masinile de zbor mai grele ca aerul sunt imposibile."
- Lordul Kelvin, 1895.

"Masinile de zbor mai grele ca aerul sunt imposibile."

    Acest lucru a fost spus de catre Lordul Kelvin (matematician si fizician britanic, presedinte al British Royal Society), cu numai opt ani inainte ca fratii Orville si Wilbur Wright au luat aparatul de zbor construit acasa si l-au dus la dunele de nisip din Kitty Hawk, au pus motorul si au plecat direct in cartile de istorie.

"Nu va exista niciodata un avion mai mare construit."
- Un inginer Boeing, dupa primul zbor al 247, un avion cu doua motoare identice ce putea transporta 10 persoane.

Un inginer Boeing, dupa primul zbor al 247, un avion cu doua motoare identice ce putea transporta 10 persoane.

    Ce ar zice acest inginer daca ar vedea cel mai mare avion de pasageri actual de pe Pamant, Airbus A380? Airbus A380 are cu 50% mai mult spatiu al podelei decat rivalul Boeing 747 Jumbo, cu loc pentru magazinele duty-free, restaurante si chiar o sauna. Poate oferi locuri pentru cel mult 853 de persoane.