Sisteme de termoizolare

Sisteme de termoizolare


    Daca tot vorbim de consumul de energie si de calitatea aerului din interior, putem evidentia si anumite sisteme termoizolante pentru locuinta. Izolatia este cruciala pentru consumul de energie, confort si sanatate.

   Sisteme de termoizolare
 
     Avand o izolatie buna este un lucru foarte important in a avea o casa eficienta din punct de vedere energetic, iar o izolare buna te poate salva in a-ti cheltui economiile pe factura cu incalzirea si aerul conditionat. Ceea ce poate nu stii, este ca unele sisteme termoizolante disponibile contin lucruri destul de urate pe care probabil nu le vei dori in apropierea aerului pe care il respiri toata ziua. Multi oameni cred ca izolareaa chimica poate facilita dezvoltarea cancerului, astmului, precum si intreagii serii de alte probleme de sanatate. De aceea va recomandam sa verifici unele dintre cele mai noi tipuri de izolare ecologica, cum ar fi denimul reciclat, lana, sistemul Icynene si nanogel.

    Iata cateva dintre optiunile traditionale pentru izolare: izolare cu fibra de sticla, celuloza, polistiren rigid si altele.

Fibra de sticla


    Cel mai frecvent material de izolare este fibra de sticla - chestii roz care arata ca vata de zahar. Aceasta a detinut mult timp pseudo-monopolul in izolarea rezidentiala, dar aspectele sale negative incep sa se observe. Aspectele in ceea ce priveste pericolele de sanatate ce pot aparea la utilizarea ei se refera la mucegai negru, fiind dificil sa se lucreze cu ea - dar este in continuare cel mai ieftin material de pe piata, in prezent.

Izolatie cu firbra de sticla

    Problema este ca fibra de sticla este similara in structura cu azbestul (alcatuit din fibre mici) si, astfel, ridica probleme de sanatate similare. Particulele mici, ascutite, se imprastie in aer si se pot depune in piele, ochi si plamani, cauzand abraziuni mici, care duc la iritare. Nu exista dovezi clare in aceasta privinta, dar exista numeroase grupuri care pretind ca problemele de sanatate cauzate de fibra de sticla sunt la fel de rele ca si cele cauzate de azbest. Acesta este motivul pentru care orice persoana care instaleaza izolatia din fibra de sticla trebuie sa poarte haine groase, manusi si masca de fata. Daca trebuie sa iei atatea masuri de precautie atunci cand instalezi acest material, atunci vrei cu adevarat ca acest material sa ajunga in casa ta, sa patrunda in aerul pe care il respiri?

Celuloza


    Acest material este format, in principiu, din bucati maruntite de ziar si pulverizate intr-un spatiu. Acesta este ieftin, eficient si usor de instalat. Ziare reciclate? Reciclate = ecologic, nu? In acest caz, nu prea. Ziarele maruntite sunt foarte inflamabile, daunatorilor le place, apa il iubeste, si asa se poate obtine mucegaiul.

Izolatia casei cu celuloza

Polistiren rigid


Polistiren - Ai vazut probabil aceste foi de polistiren. Acest produs are cea mai buna valoare R din toate, este relativ accesibil si rezista foarte bine la uzura fizica. Desigur, cu polistiren, exista probleme cu CFC-ul si alte componente chimice periculoase care intra in productia acestor panouri.

    Si acum metodele ecologice de izolare a casei:

    Exista o multime de materiale promitatoare noi folosite pentru izolare. Unele, cum ar fi lana si bumbacul, au fost folosite cu succes de mii de ani si sunt, in cele din urma redescoperite pentru combinarea lor de valori R (este masura rezistentei termice folosita in industria constructiilor si cladirilor)  si pentru calitatile naturale organice, simple. Alte substante, cum ar fi Nanogel si Icyene sunt evident de inalta tehnologie si non-organice, dar calitatile lor speciale permit noi dezvoltari in izolare, cum ar fi remedieri rapide spray-in-place si pereti izolati translucid.

recycled denim insulation, ultratouch, ultra touch, recycled cotton insulation, recycled blue jeans, baby, green insulation, healthy insulation

Izolare din denim reciclat (bumbac)


    Aceasta izolare organica se realizeaza din reciclarea blugilor. Izolatia cu denim este 100% reciclata, iar bumbacul nu va emana nici un gaz chimic in casa ta. Se instaleaza rapid, confortabil si usor - nu necesita echipament special si nici imbracmainte de protectie.

 Izolare din denim reciclat (bumbac)
 

Izolare cu lana de oaie


    Oamenii au stiut de mii de ani, ca lana de oaie are calitati excelente de izolare. Am folosit articole de imbracaminte din lana, de secole, asa ca este surprinzator ca ne-a luat atat de mult timp pentru ca lana sa fie considerata o izolatie viabila pentru cladiri.

Izolare cu lana de oaie