Arhitectura viitorului

Arhitectura viitorului


Arhitectura viitorului

    Proiectantii urbanisti, sociologii si scriitorii de Science Fiction au visat la utopiile futuriste pe mare, pe uscat sau in spatiu. Aceste exemple prezenta unele dintre cele mai ciudate, salbatice si realizabile planuri ale vietii in viitor.
 

X-SEED 4000 - Varful viitorului

 
 Cladire de 4000 de metri ce va gazdui un milion de persoane.
 
    Uneori, proiectantii se lasa dusi de val, iar aceasta este una dintre acele momente. X-Seed 4000 - "4000" se refera la inaltimea sa de 4000 de metri - va face orice alta structura construita sa para minuscula si, mai mult decat atat, se estimeaza ca aceasta va gazdui un milion de oameni. Baza acestui Munte Fuji artificial ar fi de aproximativ 10 km latime. Impresionant, da, dar aproximativ 35 de constructii de acest gen ar fi necesare pentru a absorbi populatia curenta din Tokyo, acolo unde este setat sa se desfasoare acest proiect intr-o buna zi.

Arhitectura si proiectare in constructiile gigant

    Avand in vedere suma estimata de 300-900 miliarde de dolari, necesara pentru a construi efectiv proiectul X-Seed 4000 si inca nu vom ajunge sa aprofundam problemele fizice ce pot aparea - cum ar fi diferentele de temperatura si presiune intre etajele de sus si baza constructiei - putem presupune ca atat X-Seed 4000, cat si Turnul Ultima, prezentat in poza, inalt de 3,2 km, reprezinta doar studii de design menite sa aduca atentia asupra designerilor lor. Sub acest aspect, acestea reprezinta proiecte de succes.

Insula de Cristal - Moscova


Insula de Cristal - Moscova

    Insula de Cristal este un alt giga proiect care, desi i s-a acordat aprobarea de planificare, ar putea ca niciodata sa nu progrese la stadiul de caramizi si mortar. Planurile in sine sunt destul de formidabile, facand apel la o suprafata totala de patru ori marimea Pentagonului, acest proiect este format din 900 de apartamente in masura sa gazduiasca pana la 30.000 de oameni si o scoala internationala de 500 de studenti.

Acest proiect este format din 900 de apartamente in masura sa gazduiasca pana la 30.000 de oameni si o scoala internationala de 500 de studenti.

    Situata in Peninsula Nagatino, la doar 2 km distanta de la Kremlin, Insula de Cristal se va ridica la 458 de metri de pamant si va oferi privelisti incredibile ale Moscovei de la platformele de observare situate la 300 de metri.