Casa mobila: Busteanul pe roti

Casa mobila: Busteanul pe roti


    Licitatiile online sunt o modalitate simpla de a cauta resedinta de vis, dar vanzarea recenta a unei anumite case mobile este departe de a fi o listare obisnuita. Un ofertant australian norocos tocmai a castigat dreptul de proprietate asupra acestei case portabile, dar grandioase, conceputa dintr-un bustean de copac - sau cel putin realizata sa copieze un bustean enorm.

 Casa mobila: Busteanul pe roti
 
   Castigatorul licitatiei a platit 14.000 dolari australieni pentru ceea ce este, in esenta, o casa de dimensiunea unei remorci, cu putin peste 13 metri lungime, ce ofera spatii de locuit de peste 42 metri patratii. Casa-bustean este mobila - asezata pe un pat de camioane echipat cu roti si frane pentru o remorcare usoara.

Casa realizata dintr-un trunchi de copac

    Antreprenorul Alan Jennison a dobandit acest bustean mobil, in 2007, de la silvicultura Tasmania, care l-a folosit pentru a promova turismul. Dincolo de a fi utilizate pentru promovarea frumoasei insulei Tasmania, in largul coastelor din Australia, Jennison si-a imaginat ca "aceasta ar putea fi, de asemenea, o casa superba.

    Busteanul este echipat cu corpuri de iluminat, accesorii electrice, precum si usi glisante din sticla, asa ca ar putea fi utilizat, de asemenea, ca parte a unui muzeu, o biblioteca personala sau doar ca un loc privat pentru relaxare.

Interiorul casei din bustean

    Aceasta remorca te-ar putea face sa te simti copil si ar putea impulsiona cu usurinta imaginatia ta, dar doar pentru ca are o forma ca de trunchi de copac, nu o face o arhitectura durabila.

    Casa nu este realizata, de fapt, dintr-un singur trunchi de copac golit pe dinauntru, ci mai degraba este construit din straturi curbate acoperite cu spuma izolatoare extinsa si stratificata cu fibra de sticla la exterior. Acest material tip sandwich nu ar fi cea mai buna solutie pentru ecologie. De asemenea, busteanul nu are ferestre sau instalatii sanitare, deci nu este ecologic si nici acceptabil pentru un trai decent.
 
 Busteanul este echipat cu corpuri de iluminat, accesorii electrice, precum si usi glisante din sticla.