Sediul NASA este cel mai rezistent proiect de constructii din America

Sediul NASA este cel mai rezistent proiect de constructii din America


    NASA si-a plantat pavilionul sau pe planeta Pamant, odata cu planul de constructie al bazei lor. Noul sediu este situat in campusul lor, Ames din Moffett Field, CA chiar langa Silicon Valley si are spectre ce imping constructia de cladiri verzi catre noi limite. Cu scopul de a livra un stil cu adevarat durabil, NASA i-a recrutat pe William McDonough si partenerii sai, pentru a prelua facilitatea de 50,000 metri patrati.

   Sediul NASA este cel mai rezistent proiect de constructii din America
 

    Hotarat sa mearga dincolo de a;te cladiri, in ceea ce priveste performanta, NASA a stabilit doua cerinte suplimentare pentru arhitectul cladirii: sa aarate caseta de prezentare a culturii NASA de inovare si sa integreze contextul inconjurator care sa actioneaza ca o pictograma pentru campusul Ames. Procesul intensiv de proiectare, a durat trei luni si a ajutat la stabilirea unor obiective pentru a realiza toate cele trei obiective.

Modelul 3D al sediului NASA

    Mergand dincolo de conceptul celorlalte cladiri verzi, sediul NASA include un consum net de energie aproape de zero si utilizeaza cu 90 la suta mai putina apa potabila fata de cladirile  ce sunt similare in dimensiune.

   Utilizarea unei ventilatii naturale este contribuitorul principal la performanta cladirii, fiind completat cu un sistem geotermal, o iluminare de inalta performanta, racire radianta, sisteme de constructii inteligente si generare de energie fotovoltaica instanta. Optimizarea apei provine de la utilizarea peisajului natural, prin sisteme de irigatie non-potabile, precum si din tratarea apei sit-ului de catre o masinarie ecologica.

Sediul NASA

    In plus, intervalul larg dintre coloanele din interiorul cladirii permite flexibilitatea de a adapta cladirea la necesitatile in continua schimbare ale programului, iar cu ajutorul unui exo-schelet structural se pot face chiar reparatii mult mai facile dupa cutremure.

    Rezultatul final este nu numai un exemplu de inovatie NASA, ci un spectacol al angajamentului lor fata de eforturile durabile pe planeta Pamant. Pana in prezent, sediul este cel mai durabil proiect federal din toate cele 50 de state ale SUA.