Cea mai mare structura din lume nu este un zgaraie-nori

Cea mai mare structura din lume nu este un zgaraie-nori


    Incredibil dar adevarat, exista cateva structuri care sunt mai inalte chiar si decat faimosul turn Burj Dubai. Prin urmare, cea mai inalta structura din lume este un candidat neobisnuit care masoara de doua ori mai mult in ocean asa cum zgaraie-norul se inalta catre cer. Platforma Ursa este o constructie de productie a petrolului ce este amplasata pe fundul oceanului si este inversul a ceea ce gandeau oamenii despre cum arata cea mai inalta structura din lume.

  Cea mai mare structura din lume nu este un zgaraie-nori
 
 
 Turnurile radio au intrecut, in multe cazuri, inaltimea colosala a zgaraie-norilor, desi sunt sprijinite si prin alte mijloace asa cum este existenta cablurilor secundare. Platforma Ursa este sprijinita de patru pironi principali, desi acest lucru se realizeaza intr-un mod inversat decat cum ne gandim noi si anume, structura este tinuta in jos si nu sus.
 
Redarea digitala a platformei de petrol situata in larg

    Pe langa faptul ca platforma Ursa este cea mai inalta structura din lume, ea este si un mediu locuibil, deoarece muncitorii de pe platforma traiesc zi si noapte in spatii locuibile atasate modular, la suprafata platformei. In ciuda structurii enorme si scumpe, ce cantareste 15.876 de tone, iar costurile de constructie ridicandu-se la fabuloasa suma de 1.5 bilioane de dolari, acesti muncitori nu traiesc in conditii de lux, dimpotriva, insa sunt recompensati din plin pentru eforturile lor.

Vedere aeriana a platformei de petrol

    Intr-o viziune mai sumbra, trebuie sa ne intrebam ce spune asta despre lumea noastra, faptul ca cea mai inalta structura din lume este dedicata colectarii resurselor epuizabile si care nu mai poate servi unui alt scop.  Va deveni aceasta o micronatie distrugatoare atunci cand nu va mai fi folositoare sau pur si simplu transformata in monument al vremurilor trecute atunci cand nu mai este considerata valoroasa?
 
 Cea mai mare constructie din lume