Design minimalist de mobilier

Design minimalist de mobilier

 

 Design minimalist de mobilier


    Cine spune ca mobilierul trebuie sa fie strict utilitar? Unii cred ca designerii de mobilier ce nu gandesc in mod conservator creaza seturi de mobilier inovatoare si, uneori, seturi ciudate care sunt la fel de atragatoare pe cat sunt de functionale. De la mese cu compartimente ascunse la seturi de mese compacte care se desfac ca petalele unei flori, iata cateva exemple de seturi de mobilier incredibile.
 

Scaune si mese

 
Set de scaune si mese

    Pentru cei ce inclina spre un minimalism extrem, aceast set format dintr-o masa si scaune poate fi ultimul ragnet in materie de mobilier pentru a lua masa. Cand nu se afla in folosinta, acest set de mobilier se transforma intr-o sfera alba, uriasa, insa atunci cand esti pregatit sa mananci, se deschide pentru a dezvalui patru locuri, un top de masa, un pilon central si un acoperis asemanator cu o umbrela prevazut cu lumini. Acest design, conceput de Fatih Pot Saroz, este inca in faza de concept - dar este unul foarte interesant.
 
 Mese si scaune
 

Mobilier de dormitor tineresc


Mobilier de dormitor tineresc

    In cuvintele designer-ului Roberta Rammê din Brazilia, acest set de mobilier este menit sa unifice frumusetea, confortul si functionalitatea prin design-ul sau ergonomic si inovativ, prin culori intense si prin atractia tehnologiei moderne. Aceasta sofa are un spatiu de depozitare a muzicii, a cartilor si CD-uri, si un loc in care se poate suspenda un televizor cu ecran plat sau se poate amplasa un birou. Rammê spune, ca"acest concept este inspirat de valorile si de personalitatea adolescentului de astazi si de standardele generate de cultura globala hi-tech a facilitatilor, in care accesul la tehnologie este ieftin si facil".

Scaunul in valuri

Set de mobilier pentru living


    Acest set de mobilier pentru camera de zi, realizat de catre companie italiana Qayot, utilizeaza imagini retro cu jocul video Pac-Man pentru a crea locuri care se potrivesc impreuna in diverse configuratii. Setul a fost conceput ca un tribut adus culturii pop.
 
 Set de mobilier pentru living