Lumina naturala - fara corpuri de iluminat

Lumina naturala - fara corpuri de iluminat

 

Corpuri de iluminat - o idee indrazneata de iluminare

    Iata un plafon traditional sub forma de cupola conceput pentru "Louvre Abu Dhabi" din Emiratele Arabe Unite in care se gasesc mii de locuri mici, muchii si gauri care permit o reflectarea luminii soarelui sub o forma calda si fermecatoare ce intra prin plafon ca bolta padurii tropicale.
   
 plafon traditional sub forma de cupola pe care se vad luminile
 
    Pe masura ce mergi in jos pe pavilioane, alei si canale, care par ca plutesc la nivelul marii, lumina soarelui va lovi interiorul galeriei in modalitati complet noi si uimitoare.

Lumina soarelui va lovi interiorul galeriei in modalitati complet noi si uimitoare.

    Cu toate ca aceste imagini sunt doar niste interpretari, muzeul a fost proiectat sa permita naturaletea luminii soarelui in timp ce interiorul este mentinut luminos si racoros in zilele de vara (care pot aparea pe neasteptate literalmente pe tot parcursul anului).

muzeul a fost proiectat sa permita naturaletea luminii soarelui

    O idee uimitoare pentru constructori sau designeri, care sunt in cautarea luminii intense si naturale, fara a utiliza un raft luminos, luminatoare formale, corpuri de iluminat sau ferestre mari. Produsul final va fi, fara indoiala, un spatiu absolut uimitor din punct de vedere arhitectural.
 
 Cautarea luminii intense si naturale, fara a utiliza un raft luminos, luminatoare formale, corpuri de iluminat sau ferestre mari.