Modele de tapet ingenioase

Modele de tapet ingenioase


     Tapetele nu mai sunt ce au fost odata, dar nu cred ca te-ai gandit vreodata ca tapetul pe pereti poate arata atat de bine precum cele ce vor fi expuse aici. Ai o casa superba, cu o mobila deosebita - ce mai lipseste? Idei noi si tehnici revolutionare au permis designerilor sa aduca in prim plan suprafetele 2D prin folosirea tapetelor creative. Ce se afla pe peretele tau?

Modele de tapet ingenioase
 
    Un tapet uimitor este realizat din post-it, fiind numit tapetul Pixelnotes al artistului si designer graphic Duncan Wilson. Tapetul este conceput din patru straturi impartite in patrate individuale ce iau forma post-it-urilor. Se poate scrie pe aceste notite si, de asemenea, acestea se pot detasa, expunand post-its de diferite culori al stratului de sub cel detasat. Odata cu indepartarea notitelor isi face aparitia un anume model.

Tapet realizat din post-its

    Acest tapet luat de pe un site vietnamez reprezinta un exemplu exceptional al artei "trompe l’oeil", un stil ce se traduce din franceza astfel:"a pacali ochiul". Artistul foloseste lumina, perspectiva si proportia pentru a adauga o a treia dimensiune, acolo unde inainte era doar un spatiu gol.

Tapet 3D

    Daca stilul de care am vorbit mai devreme, "trompe l’oeil", pare mai vechi, atunci acest tapet conventional al unei maini tiparite pare si mai traditional. Numit "Cel mai mare spectacol de pe Pamant", tapetul este realizat de artistul Daniel Heath ce utilizeaza circa 1870 de figuri de stil victoriene raspandite alaturi de portrete ale faimosului promotor de circ P.T. Barnum. Efectul este unul reminiscent in ceea ce priveste alegerea culorilor: albastru, verde si sepia.

Tapet ce utilizeaza 1870 de figuri de stil victoriene

    Din anii 1970 vin aceste tapete retro ce pun in evidenta esenta "Me Decade". Oferind o varietate de modele de la cel romantic la suprarealism, aceste tapete ne arata ca era disco nu a disparut inca.  

Tapete retro

    Aceste tapete sunt tot din anul 1970, insa este o colectie abstracta in comparatie cu celelalte ce evidentiau suprarealismul.
 
 Tapete abstracte cu modele din anul 1970