Otel foarte rezistent ce sustine greutati de 35 de tone

Otel foarte rezistent ce sustine greutati de 35 de tone


    Velcro este una dintre acele inventii pe care cei mai multi dintre noi o iau de la sine. Cu toate ca este utila si intr-adevar interesanta atunci cand se intelege modul de functionare.

    Otel foarte rezistent ce sustine greutati de 35 de tone
 
    O echipa de ingineri germani a realizat pasi mari in a face Velcro (sau cel putin ceva care seamana cu Velcro), mai interesant. Carcasa lui de metal, numita Metaklett, este, in principiu, un carlog super puternic de metal.

Franghii Metaklett


    Metaklett poate rezista la temperaturi mai mari de 800 de grade Celsius si nu este deranjat de cele mai multe solutii chimice. Puterea sa adeziva atinge 35 de tone pe metru patrat atunci cand forta se aplica paralel cu suprafata de fixare. Puterea adeziva este de 7 tone pe metru patrat in cazul in care presiunea este perpendiculara pe suprafata de fixare. Dar chiar si mai impresionant este faptul ca, la fel ca plasticul Velcro traditional, acesta poate fi folosit iar si iar.

Otel rezistent

Bobina Metaklett


    Au fost dezvoltate doua modele de Metaklett: capul ratei si Flamingo. Diferenta dintre cele doua este forma carligului. Plasticul Velcro traditional este folosit in aplicatii nenumarate, de la haine si jucarii, la asigurarea echipamentului in avion.

Bobina Metaklett

    Prabusirea materialului a fost intotdeauna faptul ca se slabeste pentru unele utilizari. Metaklett este primul element ce combina usurinta de utilizare si reutilizarea materialului Velcro, cu putere extrema si durabilitate a otelului.