Prize de monitorizare a consumului de energie electrica

Prize de monitorizare a consumului de energie electrica


    Iti vine sa te ascunzi atunci cand te gandesti cat de multa energie (si bani) consuma acele lumini de sarbatori? Nu iti face griji, pentru ca s-au descoperit aceste prize. Aici sunt doar trei din mai multe produse de monitorizare si/sau de reducere a consumului de energie electrica.
 
 Prize de perete
 
    Acest dispozitiv, numit Kill-A-Watt, nu doar te lasa sa programezi luminile din casa, cand sa se stinga si cand sa se aprinda, ci arata - pe interfata sa vizuala - cata energie consuma obiectele electrocasnice si electronice din casa. Si ca si cum nu ar fi suficient ca sa-ti doresti cateva, Kill-A-Watt actioneaza ca un protector de supratensiune, protejand electronicele tale pretioase sa nu se arda in timpul unei caderi de tensiune. Destul de bine, nu?

Dispozitiv de reducere a consumului de energie

    Daca vrei sa mergi pe un dispozitiv mai complex (dar fantastic de high-tech), TalkingPlug, de la o companie numita Zerofootprint, te poate ajuta. TalkingPlug se potriveste pentru prizele normale de perete si, in esenta, le transforma in noduri dintr-o retea. Fiecare stecher contine un cip  RFID, un microprocesor si are capacitatea de a se lega la o retea wireless cu un router de casa sau de birou. Software-ul care insoteste priza permite utilizatorilor sa aiba control asupra fiecarui stecher, inclusiv cand sa opreasca si sa porneasca aparatele legate de dispozitiv. De asemenea, utilizatorii pot vedea informatii detaliate despre consumul de energie al fiecarui aparat.

Scaderea facturilor la energia electrica

    Undeva intre cele doua produse mentionate mai sus se afla conceptul Powerzoa. Fiecare dintre aceste cuburi mici se duce intre gadget si priza de perete, transmitand informatii despre consumul de energie al gadgetului la o adresa web securizata. De pe site-ul web, utilizatorii pot monitoriza consumul de energie si pot porni sau opri prizele. Nu este disponibil pentru cumparare inca, dar se pare ca este un concept solid si asteptam cu nerabdare sa-l vedem intrat in productie.
 
 Prize de monitorizare a consumului de energie electrica