Alegerea mobilei de gradina

Alegerea mobilei de gradina


    Gradina este locul perfect pentru o scurta escapada dupa o zi stresanta la locul de munca, pentru a te bucura de aerul curat si proaspat de seara sau face un gratar in timpul week-end-ului. Avand un mobilier de gradina confortabil, frumos si functional, curtea va fi mai agreabila si placuta.

    Alegerea mobilei de gradina
 
    Alegerea florilor sau arbustilor pentru o noua gradina poate fi mai usorde realizat decat alegerea mobilierului de gradina corespunzator. Marimea si stilul curtii afecteaza foarte mult posibilitatea de a alege seturi de mobilier pentru gradina. Unitatile de mobila de exterior vin intr-o varietate de dimensiuni, culori si materiale. Ele pot fi realizate din lemn, vinil, plastic si metal. Cu toate acestea, cele mai populare raman cele traditionale din lemn. Lemnul este rezistent, frumos si capabil sa evidentieze orice stil de viata, potrivandu-se in orice decor. Esentele de lemn folosite pentru mobilierul de gradina sunt nenumarate: stejar, pin, cedru, tec si cires sunt cele mai raspandite. Daca preferati stilul clasic si nobil, alegeti mobila din lemn masiv realizata din cedru; daca doriti un design aerisit, simplist si delicat puteti alege mobilierul din bambus sau crengi de salcie.

Mobilier de gradina din lemn

    Ideea de a folosi mobilier de gradina din plastic este rezonabila din punct de vedere economic. Este produs in masa si relativ ieftin, in comparatie cu mobilierul din lemn. Mai mult decat atat, acesta este usor si portabil si, astfel, foarte comod si usor de utilizat. Ori de cate ori ploua, puteti pur si simplu sa-l mutati pe terasa.

Mobilier de gradina din plastic

    Mobilierul de gradina din metal se poate realiza din aluminiu, otel sau fier. Cu o buna intretinere, acesta poate rezista ani de zile. Singurul dezavantaj a acestui mobilier este faptul ca rugineste. Ar trebui sa-l maturi si apoi aplica un strat de vopsea de protectie.

Mobilier de gradina din fier forjat

    Uneori, alegerea mobilierului de exterior poate fi o provocare. Spre deosebire de mobilierul de interior, piesele de gradina sunt expuse la diverse conditii meteorologice, fie ca este vorba de arsita sau averse, precum si la activitatile murdare din gradina. De aceea, inainte de cumpararea scaune si mese pentru gradina, luati in considerare aspectele legate de locatie, de confort, de intretinere si de stil. Daca va veti gandi la toate acestea veti putea crea cu usurinta un colt incantator pentru tine si familia ta.