Desfundarea canalului de scurgere

Desfundarea canalului de scurgere


    Aceasta este o munca in gospodarie des intalnita. Nu sunt multe lucruri mai stresante decat o chiuveta plina de apa care nu se scurge, pentru ca  scurgerea este infundata. Vinovatii obisnuiti sunt firele de par sau un mixaj de sapun si grasime. In acest caz va trebui sa decideti ce faceti in continuare, apelati la un instalator sau o rezolvati singuri.

    Desfundarea canalului de scurgere
 

     In functie de ce anume a infundat scurgerea si de cat de grava este situatia, se determina urmatorii pasi. Pentru o scurgere infundata rau va trebui sa apelati la ceva in genul unei sarme sau "sarpele instalatorului". In cazul in care scurgerea nu este infundata rau ai putea sa ai mai mult noroc cu unele dintre produsele comercializate pe piata sau o alta alternativa, destul de noua, este utilizarea enzimelor, care vor rupe in bucati blocajul. Odata ce ati utilizat aceste metode chimice pentru deblocarea scurgerii, va trebuie sa folositi si o sarma pentru a termina treaba. Aceasta forteaza materialul ce bloca scurgerea sa se duca in conducta de canalizare.

Deblocarea scurgerii in bucatarie


    Important este sa putem preveni infundarea scurgerii. Acest lucru este destul de usor de realizat si nu este nevoie de mult efort. Aceasta poate fi la fel de simpla ca:

1. Evitati turnarea grasimii in chiuveta de bucatarie.

2. Incercati, pe cat posibil, ca parul sa nu ajunga in chiuveta sau in cada de baie.

3. Turnati o oala de apa clocotita unde se afla scurgerea chiuvetei o data pe saptamana - Atunci cand turnati in scurgere apa clocotita, o data pe saptamana, folositi aproape 4 litri de apa si turnati jumatate din aceasta pe canalul de scurgere, asteptati cateva minute si varsati si cealalta jumatate. Fiti atenti cand umblati cu apa fierbinte, deoarece poate crapa portelanul.

4. Asigurati-va ca toate chiuvetele si cada de baie sunt dotate cu filtre (site) atasate scurgerii.

5. Curata-ti in mod regulat filtrele.

6. Periodic, eliminati si curatati mecanismul de drenare al chiuvetei si cazii din baie.

7. Acest mecanism reprezinta un loc obisnuit unde se strange parul ce a trecut de filtru.