Refinisarea podelei si scarilor din lemn

Refinisarea podelei si scarilor din lemn


    In aceste timpuri grele toti dorim sa economisim bani, acolo unde este posibil. Daca esti o persoana iscusita si poti urmari aceste instructiuni, poti sa ai propriile pardoseli din lemn si scari care sa arate ca noi, pentru jumatate din costul pe care l-ai fi suportat pentru inlocuirea lor. Nu conteaza cat de rau arata, folosind aceasta metoda vei salva multi bani, iar podeaua nou renovata si scarile te vor uimi.

    Refinisarea podelei si scarilor din lemn
s
       Daca ai podele vechi si scari de lemn carora le-a trecut vremea, exista o posibila solutie care te ajuta sa economisesti bani. In loc sa inlocuiesti  podeaua si scarile din lemn de ce sa nu le refaci? Nu e atat de greu pe cat pare, iar instrumentele necesare nu sunt multe si nici scumpe.
       Sa incepem. Daca pardoseaua este din lemn stratificat, sa angajezi pe cineva care sa-l refaca necesita foarte multi bani si in functie pe cine angajezi, sa speram ca este bun la slefuire.
    Pentru a indeparta lacul de pe podelele din lemn zgariate se utilizeaza solutii de indepartare a acestuia. Este nevoie si de slefuire, dar nu prea mult. Pentru a economisi bani si efort, se poate arde lemnul, iar apoi se freaca cu o perie de sarma. Aceasta ar avea efectul unei podele noi, cu aspect rustic si, in acelasi timp, se economisesc multi bani prin a nu lacui din nou podelele.
 
 Reamenajarea pardoselii
 
    Dupa ce lacul a fost indepartat, podeaua se spala cu apa calda si sapun. Urmatorul pas este vizita la magazin de unde avem nevoie de o torta cu propan. Chiar si cu flacara mica exista riscul ca podelele sa se arda. Pentru fiecare metru din sectiune arsa, se trece peste cu o perie de sarma rigida. Frecarea podelei se face prin miscare de inapoi - inainte cu peria si se creaza zgaraieturi adanci. Mai mult, acum podeaua nu va mai arata zgariata, ci rustic, iar proiectul nu este gata nici pe departe. Inainte de a proceda astfel, trebuie sa stii ca daca torta va fi tinuta mai mult timp intr-un singur loc cu atat mai intunecate vor fi podelele cand veti termina. Cel mai bine ar fi sa incerci acest lucru pe o bucata de lemn pentru a vedea cat de arse doresti sa fie podeaua ta.
    Din moment ce podeaua arata teribil, inainte de a o arde, trebuie sa te gandesti ca vor arata mult mai bine dupa arderea si zgarierea cu peria de sarma a podelei.
    Acum este momentul sa aspiri podeaua, acolo unde ai ars si ai dat cu peria de sarma. Dupa aspirare se spala din nou podeaua arsa, doar cu apa calda. Poti repeta acest proces pana cand podeaua va fi curata.
 
 Pardoseli din lemn
 
    Acum ai lacul si esti pregatit pentru a incepe, dar cu ce se aplica lacul? Ce unelte folositi? O pensula, o rola sau ambele? Poti incepe cu rola, fara a aplica un strat gros si folosind pensula la colturi, acolo unde se poate cu rola. Dupa acest proces, podeaua se lasa sa se usuce pentru mai mult de 36 de ore. Iata ce poti face daca doresti ca podeaua sa straluceasca. Du-te la o farmacie si cumpara o piatra ponce. Pune piatra in apa rece si freac-o de noua podea lacuita. Fa aproximativ trei metri de podea si apoi mergi inapoi si usuc-o cu o carpa moale, una care nu va lasa scame in urma si continua pana cand frecati toata suprafata podelei cu piatra ponce. Din nou, trebuie sa lasi sa se usuce foarte bine podeaua si poti ajuta la uscarea mai rapida prin amplasarea unui ventilator. S-a folosit piatra ponce pentru a intari primul strat de lac. Este important pentru lac sa fie tare si zgariat putin de piatra ponce pentru a accepta cel de-al doilea strat de lac. Acum, vom trece prin procesul de uscare, din nou, amintindu-ti ca, cu cat vei lasa mai mult podeaua sa se usuce, cu atat mai bine va arata si va fi mai durabila.
    Podeaua terminata te va uimi. Da, a fost mult de munca, dar ai economisit bani si priveste ce podea frumoasa ai acum. Ca sa nu incurci uneltele de care ai nevoie pentru acest proiect, acestea sunt enumerate mai jos.

    1. Solutie de indepartare a lacului. Utilizati numai in zonele bine ventilate.
    2. Manusi din material plastic, astfel mainile tale nu se vor arde de la solutia de indepartare a lacului.
    3. Ochelari de siguranta. Daca scapi solutia de indepartare a vopselei din mana, ochelarii iti vor proteja ochii.
    4. Torta Butan.
    5. Perie de sarma rigida.
    6. Un teanc de role pentru lacuit.
    7. Pensule.
    8. Extinctor. Aminteste-ti, folosesti focul, trebuie sa fii pregatit pentru orice problema va aparea.

    Procesul mentionat mai sus functioneaza, atat pentru lemnul nou, cat si pentru ramele tablourilor. Din nou, atentie! Inainte de a incepe acest proces, foloseste o bucata de lemn, ca si exemplu, pentru a vedea cat de luminata sau de intunecata sa fie podeaua ta, iar apoi continua cu mare atentie.