Corpuri de iluminat - Modele si idei

Corpuri de iluminat – modele si idei


    Iluminatul marocan este unul dintre conceptele unice de iluminare a locuintei prin prisma diferitelor influiente artistice ce s-au perindat de-a lungul istoriei Marocului. De asemenea, corpurile de iluminat marocane, cu nuantele sale vii, forme geometrice elaborate, exotice si modele unice ale materiilor prime din care sunt realizate sunt cele mai cunoscute simboluri ale decorului marocan.
 Iluminatul marocan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     Lampile Henna, realizate din piei de capra bine intinse si decorate manual cu designuri traditionale, iar uneori vopsite cu sofran sau vopsele pe baza de boia de ardei sunt o modalitate foarte buna de a adauga o atingere pamanteasca in orice spatiu al locuintei. Corpurile de iluminat Henna pot adauga un superb accent de lumina.
    O lampa tip vitraliu cu motive sculptate, poate fi o modalitate indrazneata si extravaganta de a va condimenta spatiul. Cu lampile marocane, cunoscute si sub denumirea de lanterne marocane, puteti combina stilul oriental cu practic orice concept existent.
    Daca aveti deja fier forjat sau mobilier rustic in casa, atunci un candelabru realizat manual este optiunea perfecta care ar spori aspectul magic si calduros pe care numai un candelabru marocan il poate egala.

Sfaturi privind utilizarea corpurilor de iluminat marocane:

Sfaturi privind utilizarea corpurilor de iluminat
    Luati in considerare "joaca" cu diferite surse de energie electrica care va pot ajuta sa realizati un alt look. Puteti sa experimentati folosirea unei lumanari in loc de bec, deoarece atunci cand este posibil o lumanare functioneaza cel mai bine in spatii mici. Cand utilizati lampile Henna sau lampi de perete, utilizati o putere a energiei electrie foarte scazuta, recomandabil ar fi 20-25 Watti. Luminile colorate sunt o modalitate foarte buna pentru a adauga un accent de culoare la proiectul dumneavoastra.
    Prin urmare, folosind doar cateva corpuri de iluminat marocane si veti putea observa ca unele piese vor accentua si recrea o adevarata oaza marocana exotica.

Design de lumini

 

Design de lumini
  
 
 
 
 
 
 
 
 Efecte arhitecturale prin iluminare
    Iluminat joaca un rol crucial in sporirea frumusetii, a creativitatii si functionalitatii oricarui spatiu. In orice casa este nevoie de o iluminare corecta a acesteia, de aceea nu poate fi subestimata, deoarece seteaza tonul camerei. Arhitectii au folosit efectele de iluminat pentru cladiri care s-ar putea armoniza cu dishn-urile lor, prin care sa evidentieze inovatiile structurale intr-un mod spectaculos.
    Este recomandabil sa se ia in considerare pentru ce tipuri de activitati folositi acel spatiu, in timp ce proiectati designul de iluminat. Inainte de toate, persoanele trebuie sa ia in considerare daca o camera este folosita ca spatiu de lucru, de lectura, de divertisment, de luarea mesei sau de vizionare a unui film, astfel incat sa se decida asupra aranjamentului de iluminat.Corpuri de iluminat – modele si idei
    Exista trei tipuri de iluminare, cum ar fi de fond, sarcina si decorativa. Fiecare serveste un scop definit si esential. Iluminarea de fundal presupune sa compenseze lumina naturala in timpul zilei. Pe timpul noptii, aceasta lumina trebuie sa fie uniform dispersata intr-o camera. Iluminatul de sarcina reda o lumina puternica si se concentreaza pe o suprafata. Iluminatul decorativ este Lumini vagi de-a lungul gardurilor si peretilorelegant, iar lumina este imprastiata pe un singur obiect pentru a-l pune in evidenta. Acesta poate fi folosit pentru a pune accentul pe un tablou sau pe o componenta de arhitectura, un element de mobilier sau o sculptura. Lustra este ultima forma de decorare a bucatariei folosita in zilele noastre, prin luarea in considerare a unui simplu set de trei lustre. O experienta vizuala proaspata poate fi creata de suspendarea acestor trei lustre la inaltimi diferite.
    Unele aspecte ale iluminarii creative includ concentrarea unei lumini vagi de-a lungul gardurilor si peretilor, evidentiind caracteristici de apa cu un grup specific de lumini sau iluminarea copacilor atunci cand luminile sunt pozitionate jos si in spatele lor. Aceste lumini colorate, atent alese, cum ar fi nuante cuminti de galben sau rosu, pot adauga caldura in zona respectiva. Frunzele pot fi facute sa apara mai verde prin plasarea unei unde verzi sub foliaj. O atmosfera nordica poate fi creata cu lumina de culoare alba sau albastra. Este recomandat sa nu folositi un amestec de prea multe culori, pentru a evita aspectul de prost gust.