Pregatirea camerei copilului

Pregatirea camerei copilului


    In primul rand, ai nevoie de banda adeziva, 2 pensule, o rola si tava cu extensie de rulare a vopselei pe tavan, iar dintre lucrurile din casa vei folosi: haine mai vechi, un castron de apa calda cu sapun, o scara sau un scaun.
    La urmatoarea etapa se trece la actiune: ia banda adeziva si folosesti-o pentru tocurile de la usi, manere, ferestre, prize si intrerupatoare, tavan si pentru marginile de la podea. Acest lucru va proteja aceste zone de murdarirea lor cu vopsea. Daca aveti abilitati de mecanica puteti folosi o surubelnita pentru a scoate manerele de la usa, priza, insa daca vor fi si copii prin preajma cel mai bine este sa folositi banda adeziva. Utilizati hainele vechi sau ziare pentru a acoperi podeaua.


Pregatirea cameri copilului
 

Decideti ce va merge pe pereti:


    Aceasta este partea care incepe sa frustreze pe cei mai multi care sunt 100% gata sa picteze. Ce merge pe pereti? Tineti minte un singur lucru, aceasta este o camera pentru copii. Incepeti cu ceea ce cer copii (in cazul in care acestia pot articula ceea ce le place). In acest caz partea cu vopsitul va deveni foarte simpla. Toate camerele pot fi incepute prin vopsirea peretilor in alb, iar mai apoi daca copilul tau doreste un camion desenat pe perete, de exemplu, traseaza marginile de 1,22 m incepand de la podea, iar apoi puteti sa-l vopsiti in culorile dorite.
    Puteti vopsi plafonul in culorile albastru si maro, desi poate vi se pare ciudat, insa acestea sunt nuante mai luminoase si vor inveseli camera micutului.
    In camera fetitei alegeti o lumina roz pentru intreaga incapere. Puteti trasa flori care sa creasca din partea de jos pana la aproximativ 15-17 cm in sus pe perete. Acum, sa fim realisti, nu poti face acest lucru pentru intreaga camera, dar puteti realiza "petece" de acelasi model in 4 zone din camera. Daca nu esti un artist, atunci te poti inspira din reviste pentru mai multe idei vizuale si poti copia imagini de acolo. Poate ca rezultatul nu va fi unul perfect, insa oricand poti vopsit peste. Poti desena ponei sau papuci de balet, in functie de dorintele fetitei tale. Nu trebuie sa cheltui foarte multi bani pe acest lucru, deoarece nu uita ca pana la urma, cand nici nu-ti dai seama copilul tau se va transforma intr-un adolescent si va trebui sa treci prin acest procedeu iarasi. 


Decideti ce vopsea va merge pe peretii camerei copilului

Alte idei ingeniose pe care le poti face chiar tu

 
    Tapetul este un bun instrument pentru a transforma aspectul camerei fara a mai vopsi peretii. Taind bucati de hartie pe care le poti aplica pe perete intr-un frumos aranjament poate avea rezultatul scontat. Pentru copiii care iubesc sa deseneze pe pereti incearca sa amenajezi un spatiu in care vei amplasa o tabla de scris sub forma de inima, de exemplu, iar sub tabla poti aplica tapet alb care se curata usor. Acest lucru va permite copilului tau sa isi dezvolte simtul artistic in propria camera.
    Stampilele de cauciuc sunt un alt instrument ingenios pentru camera copilului. Copilul tau va avea posibilitatea sa manipuleze orice culoare de cerneala pe un fundal alb sau pe o tabla alba asezata special pentru design. Poti decora cu stampile de cauciuc in jurul comutatoare de lumina, a manerelor de la usa, chiar si pe usi, practic oriunde.
    Texturi, pereti si plafoane. Obosita sa folosesti pensulele pentru vopsit? Poti utiliza bureti sau role cu diferite texturi. Vopseste peretii cu texturi in alb, iar apoi dupa ce se usuca reia acelasi procedeu cu o pensula intr-o vopsea de alta culoare.
    Obiecte 3D. Realizarea scenei favorite a copilului tau pe peretiicamerei sale iti va face puiutul foarte fericit. Poti desena o pasare de prada pe perete, deasupra unor nori realizati din vata pe un fond albastru. Am vazut la televizor, un tata care a luat bucati din gardul sau alb si l-a folosit in camera fetitei lui, desenand pe el un soare galben si razele care ieseau de dupa nori. 
    In cele din urma ideile iti vor veni foarte usor si vei observa ca, indiferent ca este mult de munca, te vei simti bine cand iti vei pune ideile in practica. Daca nu ai inca idei poti recurge la reviste, internet, televizor. Ia ideile si combina-le pentru a iesi un produs original si distractiv.

    Nu in ultimul rand ne pregatim pentru a ne distra!

 Idei ingenioase pentru camera copilului