Creaza-ti propriile corpuri de iluminat

Creaza-ti propriile corpuri de iluminat


    Lampile Mason Jar sunt foarte populare, mai ales in jurul sarbatorilor. Iata un articol despre corpuri de iluminat si cum sa dai gauri in sticla pentru a lega lampa la instalatia de electricitate.

    Creaza-ti propriile corpuri de iluminat
 
   Aceste corpuri de iluminat sub forma de borcane sunt foarte versatile. Puteti umple chiar voi borcanul cu obiecte decorative, asa cum ar sunt scoicile, rocile - puteti chiar sa adaugati un bradut de Craciun sau LED-uri la baza borcanului pentru a crea o stralucire soft, daca lumina de deasupra borcanului este dezactivata. Nu trebuie sa folositi neaparat o lampa traditionala, trebuie doar sa utilizati borcanul ca si o luminita in noapte.

Gaurirea sticlei pentru legarea corpului de iluminat la instalatia electrica


    Gaura va trebui sa fie destul de mare, astfel incat sa puteti trage cablul lampii prin ea. O jumatate de centimetru ar trebui sa fie de ajuns.
Veti avea nevoie de un instrument conceput pentru forarea sticlei, si anume un diamant. Este indicat sa aveti un perforator, astfel incat sa puteti controla viteza si presiune mai exact. Diamantul trebuie sa se pastreze umed si incepeti incet si cu atentie. Purtati manusi si ochelari de protectie, in cazul in care sticla se sparge.

Gaurirea sticlei pentru legarea corpului de iluminat la instalatia electrica

Legarea lampii la instalatia de electricitate


    Pe cele mai multe modele, cablul de alimentare va fi separat de baza lampii. Daca este asa, trebuie sa aplici aproximativ 1 cm de izolatie de la capatul cablului, pentru a dezvalui capatul celor doua fire electrice de cupru, astfel incat sa le putem conecta la baza lampii. Folositi un cutit ascutit pentru a taia prin izolatie, dar nu si prin firele de cupru.

    Introduceti cablurile in borcanul Mason Jar prin gaura ce ati facut-o. Pe baza dispozitivului luminos veti gasi doua suruburi pe care trebuie sa le slabiti cu ajutorul unei surubelnite. Intindeti capatul unui fir de cupru neizolat in jurul fiecarui surub si apoi strange bine aceste suruburi. Asigurati-va  ca cele doua fire nu se ating, deoarece acestea vor provoca un scurt circuit.

Legarea lampii la instalatia de electricitate

    Atunci cand veti conecta cablul de alimentare la o priza de perete si veti activa lumina, veti avea un circuit electric complet (cerc). Folositi comutatorul si energia electrica va curge intr-unul din pereti, in cealalta iesire, de-a lungul cablurilor de cupru atasate, prin suruburile de metal, in bobina becului care incalzeste si straluceste folosind electricitatea.

Cum sa faci un corp de iluminat ingenios dintr-o sticla de vin

 

Cum sa faci un corp de iluminat ingenios dintr-o sticla de vin

    Confectioneaza aceste minunate lumini ambientale pentru bar sau sufragerie; pentru a le face cadouri celor dragi sau, de ce nu, le poti chiar vinde.
 
 Materiale necesare pentru corpul de iluminat sub forma de sticla de vin