Pavajul curtii

Pavajul curtii


    Unul dintre marile avantaje ale utilizarii pavajelor cu gresie este acela ca sunt usor de instalat. Pavajele din gresie pot fi instalate oriunde in interior sau in aer liber. Aceste pavaje pot fi aplicate pentru alei, balcoane, pentru pavarea imprejurimilor piscinei, precum si pentru marginea gradinii. Pavajul din gresie vine intr-o gama larga de culori, de asemenea pot fi taiate pentru orice forma si dimensiune dorita. Un alt avantaj al pavajelor din gresie este acela ca pot fi instalate in mai multe tipuri de modele.

Sample Image
 

Montarea pavajelor din gresie


    Pavajele din gresie sunt pavaje delicate, destul de versatile si foarte populare printre constructori, deoarece este usor sa se lucreze cu ele. Exista 2 moduri simple de a instala pavajele din gresie: sa o faci singur sau poti alege sa angajezi un profesionist.

Montarea pavajelor din gresie

Instrumente si materiale necesare


    Cele mai importante materiale necesare sunt pavajele din gresie. O serie de alte instrumente si materiale necesare sunt:
  • Baza de pavare (ciment)
  • Un nivelator
  • Nisip
  • Ciment
  • Fierastrau de zidarie
  • Roaba
  • Cocan cu cap neted
  • Dalta
  • Sigilant de piatra
Pregatirea terenului inainte de montarea pavajului de gresie
 

Procesul de instalare al pavajului din gresie


    Iata un scurt ghid de instalare a pavajului din gresie:

    1. In primul rand, zona trebuie curatata  si trebuie sapat un sant sau sit-ul este excavat si apoi nivelat.
    2. Se adauga o baza a pavajului pe pamant, groasa de 5 cm.
    3. Pavajul din gresie este apoi taiat in formele si dimensiunile dorite. In acest proces se poate folosi dalta.
    4. Pavajele sunt apoi intinse, interconectate, pentru a crea tipul de model ales.
    5. Dupa ce pavajul este aplicat, acesta trebuie batut cu ciocanul (pe baza de pavare), deoarece il fixeaza mai bine in pozitia respectiva.  
    6. Dupa ce toate pavajele au fost aplicate, se toarna nisip peste partea pavata si apoi zona este maturata de cateva ori. Aceasta se face pentru a se asigura ca nu sunt spatii intre pavaje.
    7. Poate fi aplicat si un sigilant.
    8. Zona pavata ar trebui sa se lase la uscat timp de 24 de ore.

Procesul de instalare al pavajului din gresie

Intretinerea pavajului


    Pavajul din gresie are nevoie de un minim de intretinere, insa acesta trebuie sa fie tinut curat. Unul din cei mai mari factori de utilizare a pavajului din gresie este acela ca nu mai este nevoie de intretinere, atat timp cat zona pavata este maturata, spalata cu furtunul in mod frecvent, iar buruienile sa fie scoase din spatiile dintre pavaje. Prin urmare, nu este nevoie de cine stie ce intretinere atunci cand se utilizeaza pavajele din gresie.
 
 Intretinerea pavajului