Cum sa proiectezi o piscina

Cum sa proiectezi o piscina


O piscina nu este doar un element ideal amplasat in curte, pentru a te distra, ci piscina poate creste valoarea casei. Cand decizi sa instalezi o piscina, trebuie sa petreci mult timp pentru a-ti proiecta piscina ideala, astfel incat sa se potriveasca cu nevoile si curtea ta. Exista multe lucruri ce trebuie luate in considerare in momentul proiectarii unei piscine, care te va ajuta, de asemenea, sa creezi piscina potrivita pentru casa ta.

Cum sa proiectezi o piscina
 
Dificultate: Moderat

Instructiuni:

Pasul 1:

Determina in ce zona a curtii doresti sa fie amplasata piscina. Cand se proiecteaza o piscina, trebuie sa te gandesti unde va fi plasata. Piscina trebuie sa aiba un acces usor, intr-o zona insorita pentru a incalzi apa in mod natural si in puncte mai inalte ale curtii, pentru a impiedica inundarea in timpul sezoanelor ploioase.

Pasul 2:

Decide forma pe care doresti sa o aiba piscina, in functie de nevoile sau preferintele tale. Piscinele in forma de L sunt cele mai bune pentru inot, piscinele rotunde sau ovale sunt ideale pentru sporturi nautice cum ar fi volei, deoarece perimetrul este egal, piscine in forma de rinichi adauga curbe si atractivitate unei curti.

Pasul 3:

Alege materialul pentru piscina. Un material de constructie puternic este betonul, care este acoperit cu ipsos si vopsit sau pe care se monteaza gresie. Captuseala din vinil este o optiune la preturi accesibile, dar trebuie sa fie inlocuita in functie de utilizare si de locatie. Piscinele din fibra de sticla sunt usor de curatat si personalizat in functie de specificatiile tale.

Pasul 4:

Adauga accesorii pentru a proiecta piscina. Iluminatul adauga un element de siguranta pentru piscina si creeaza o atmosfera relaxanta pentru a putea inota si noaptea. Accesoriile suplimentare cum ar fi fantani, punti si peisajul incorporeaza piscina in curte cu un aspect coerent si o intimitate suplimentara.