Puteti construi o mica terasa sau un umbrar in fata usii, cu cateva cosuri cu flori atarnate de marginea acoperisului care poate reprezenta un spatiu de recreere. De asemenea, aleea care duce la intrarea in casa este foarte importanta. Puteti sa amplasati cateva straturi de flori pe marginea aleii, deoarece plantele, fie ca sunt in ghivece sau lasate sa curga libere pe alei, dau un aer primitor suprafetelor dure de caramida sau zidarie.
Introduceti elemente de feronerie si culori vii care sa atraga atentia spre usa principala a locuintei, inca de la intrarea in curte. Exista insa si cazuri in care garajul ocupa locul central, situatie in care trebuie sa scoateti in evidenta intrarea cu ajutorul diferitelor elemente decorative: instalati un sistem de iluminare pe aleea care duca pana la usa, asezati de o parte si de alta ghivece impunatoare cu plante interesante, pietre sau scaune, in functie de simetria arhitecturala a casei.
Atunci cand usa este amplasata in centrul fatadei, adica atunci cand design-ul casei este asimetric, fiti atenti la elemntele pe care le plasati de o parte si de alta a usii, care nu trebuie sa fie neaparat identice pentru a se crea senzatia de echilibru. Intr-o parte poate fi plantat un arbore mic, iar dincolo o tufa nu foarte mare, mereu verde.
Un alt punct de atractie care va aduce cu siguranta rezultatul scontat sunt vitraliile. Acestea au fost foarte populare si in era victoriana, pentru locuintele private, cele mai intalnite desene erau cele ale diverselor specii de pasari si flori. Acestea erau plasate la intrarea in casa, pentru a anunta prosperitatea familiei.
Un alt lucru important pe care trebuie sa-l luam in calcul este accesul catre intrarea in locuinta, fara bariere. O alee libera ofera oaspetilor dumneavoastra posibilitatea de a se deplasa de la masina pana in casa fara nici un fel de probleme. Astfel nici cei care folosesc un scaun cu rotile sau un premergator nu vor avea probleme.
Daca aveti casa situata in panta, nu trebuie sa faceti aleea astfel incat sa fiti nevoit sa mergeti prin locul cel mai prapastios. Este indicat sa lasati calea de acces sa se apropie in mod gradual de usa de la intrare, chiar daca acest lucru presupune sa efectuati un drum mai lung. Prin urmare asigurati-va ca aleea urmeaza conturul proprietatii dumneavoastra.
Aleea trebuie sa aiba in jur de 90 cm latime. Taiati tufisurile si arbustii care sunt langa alee si scurtati crengile copacilor care atarna deasupra acesteia. Este indicat sa nu lasati sa cresca copaci ale caror frunze sau fructe cad pe aleea, deoarece aceasta ar putea sa devina alunecoasa atunci cand ploua. Aleea trebuie sa fie neteda, dar nu alunecoasa.
Se subintelege ca scarile nu permit o cale de acces usoara. Insa daca aveti scari, acestea nu trebuie ignorate, chiar daca aveti si o rampa care permite accesul in casa. Asigurati-va ca fiecare treapta are o suprafata care nu aluneca. Este bine sa puneti o balustrada langa scari, chiar daca nu sunt multe.
O alta bariera care ar putea impiedica un acces usor la casa este lumina. Trebuie sa aveti grija ca aleea care va asigura accesul la casa este luminata pe timp de noapte. Pentru acest lucru, cele mai indicate sunt becurile pe baza de senzori, care se aprind doar atunci cand cineva se misca langa ele.
Usa de la intrare este locul prin care apartamentul sau casa primeste multa energie, si mai mult decat atat, reprezinta poate cel mai important element in ceea ce priveste amenajarea intrarii in locuinta. Vopsiti usa in culori vii, dar care sa se asorteze cu culoarea de exterior a casei, cu un bec luminos deasupra (pentru a incuraja intrarea energiei in locuinta) si cu un spatiu liber de ambele ei parti - in exteriorul si in interiorul casei.
Cel mai bine ar fi ca usa sa fie solida, adica in intregime din lemn sau metal (sau alt material). Usile cu geam le putem folosi in interior, pentru a lasa lumina si energia sa circule mai usor. O usa de la intrare solida confera sentimente de stabilitate si siguranta.
De asemenea, in cazul in care exista si o usa din spate in linie cu usa de la intrare, incercati sa directionati fluxul de energie astfel incat acesta sa nu reprezinte o linie dreapta. Folositi paravane, "perdele" formate din siraguri de margele sau orice alt element decorativ care poate modifica curgerea liniara a energiei.
Odata ce aveti o harta energetica a locuintei, veti sti daca puteti plasa clopotei de vant (ca remediu) in imediata apropiere a usii de laintrare. Acestia produc sunete placute atunci cand sunt atinsi de marginea de sus a usii, intampinadu-va cu un clinchet armonios.
Usa de la intrare (si casa) trebuie protejate de vanturi puternice pe timpul furtunilor. Acest lucru se intampla, de exemplu, atunci cand o strada este perpendiculara pe fatada locuintei. Putem proteja usa plantand un sir de copaci sau de tufisuri mai inalte in fata acesteia. Fluxul vijelios va fi incetinit si locuitorii se vor simti mai bine, in siguranta.
De asemenea, putem atrage energiile benefice amplasand plante in apropierea intrarii, un covoras cu modele colorate si vesele poate spori aspectulprimitor al acesteia. Este ideal ca usa sa fie proportionala cu marimea casei. Echilibrul si armonia sunt cuvintele-cheie in Fengshui, fiind si doua principii dupa care ne ghidam viata atunci cand dorim sa avem parte de evenimente fericite.
In functie de harta energetica a locuintei, stabilita in urma unei expertize Fengshui, puteti alege sa vopsiti usa intr-o culoare vesela care sa o scoata in evidenta. Acest lucru poate atrage mai multa energie in interior.
In esenta, incercati sa vedeti intrarea principala prin ochii unui musafir care ajunge pentru prima data in fata ei. Observati imperfectiunile si corectati-le. Aduceti un plus de originalitate prin decoratiuni si culori care sa fie compatibile cu indicatiile din expertiza. Asigurati-va ca usa de la intrare creeaza o atmosfera calda si primitoare pentru cei care ajung in fata casei dvs.
< < | > > |
---|